6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında Liberyus Liberyus Dijital Medya Ajansı ve Danışmanlık Ltd. Şti. olarak Veri Sorumlusu sıfatıyla sizleri aydınlatmak istiyoruz.

Şirketimiz ile üye sıfatı ile paylaştığınız kişisel verileriniz KVKK’ya uygun şekilde,  faaliyetlerimiz ve hizmet amaçlarımız ile  bağlantılı ve ölçülü olarak işlenebilecek, mevzuatın izin verdiği ölçüde yurt içi ve yurt dışındaki üçüncü kişilere aktarılabilecek, saklanacak, profilleme için kullanılabilecek ve sınıflandırılabilecektir.

Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı

Kişisel verileriniz;

  1. Hukuka ve dürüstlük kuralının öngördüğü biçimde,
  2. İşlenme amaçları ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak,
  3. Doğru ve güncel olarak,
  4. Belirli açık ve meşru amaçlar ile işlenecektir.

Veri sorumlusu olarak Şirketimiz tarafından kişisel verileriniz iş ve işçi bulma amacına uygun olarak aşağıda belirtilecek amaçlarla tutulmaktadır.

– Kişisel ve İletişim Bilgileri, Demografik Veriler: (Ad, soyadı, ve iletişim bilgileri) Üye kayıt, özgeçmiş oluşturma, iletişim, iş geliştirme, pazarlama ve reklam faaliyetleri, tanıtım ve bilgilendirme için kullanılır.

– Sosyal Ağ Bilgileri: Üyelerin mevcut sosyal ağ hesapları ile siteye daha kolay erişim sağlamaları ve bu doğrultuda toplanan verilerin iş geliştirme, pazarlama, iletişim gibi operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi ve geliştirilmesi ile birlikte kullanıcı deneyimini arttırarak daha iyi hizmet vermek için kullanılmaktadır.

– Özgeçmiş Bilgileri: Sitenin amacına uygun hizmet etmesi için talep edilen bilgilerdir.

Yukarıda ifade edilen amaçlar dışında kanun ve mevzuatlar tarafından öngörülen yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi gibi amaçlar dahilinde işlenebilecektir.

Kişisel Verilerinizin Aktarılması

Kişisel verileriniz yukarıda sayılan amaçlar dahilinde, mevzuatta ifade edildiği şekliyle iş ve işçi bulma amacıyla sınırlı kullanılmakta olup; iş ortaklarımız, iş bağlantılarımız, ifa yardımcılarımız ve alt yüklenicilerimiz ile sunduğumuz hizmetin amacı doğrultusunda ya da düzenleyici denetleyici kurumlar ve resmi mercilerle ilgili mevzuatın öngördüğü durumlarda yurt içine veya yurt dışına aktarılabilecektir. Mevzuat kapsamında Üyelerimizin kimlik, eğitim ve meslek bilgilerini 5 (beş) yıl saklamak ve Türkiye İş Kurumu talep ettiğinde sunmakla mükellef olmamızdan dolayı işbu Kurum’a da aktarım yapılmaktadır.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaç ve kapsamda sözlü, yazılı veya elektronik olarak toplanabilir.

Kişisel verileriniz, Şirketimiz veya Şirketimiz adına veri işleyen gerçek ya da tüzel kişiler tarafından sayılanlarla sınırlı olmamak üzere, internet sitesi, muhtelif sözleşmeler, mobil uygulamalar, elektronik posta, başvuru formları gibi araçlar üzerinden, Şirketimiz ile yapılan yazılı veya sözlü iletişimler vb. kanallar aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanmaktadır.

Kişisel Veri Sahibi Olarak Haklarınız

KVKK ve yürürlükte bulunan diğer mevzuat çerçevesinde kalmak kaydıyla,

  1. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  6. KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini, yok edilmesini ve anonim hale getirilmesini isteme,
  7. Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  8. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahipsiniz. Bu haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından ayrı bir yöntem belirlenmesi halinde bu yönteme uygun olarak bize iletebilirsiniz.

Yazılı talebinizi Reşit Galip Caddesi 56/2, Kazım Özalp Mahallesi GOP Çankaya ANKARA, 06680 adresine ıslak imzalı olarak veya ik@liberyus.com.tr kayıtlı elektronik posta adresimize  güvenli elektronik imza ile imzalanmış olarak gönderebilirsiniz.

Kişisel veri sahibi olarak sahip olduğunuz ve yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için yapacağınız ve kullanmayı talep ettiğiniz hakka ilişkin açıklamalarınızı içeren başvurunun; kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliğinizi tevsik edici belgelerin eklenmesi  gerekmektedir.